Domácnosť a bývanie

štvrtok 21. apríla 2016

Revitalizačný čistiaci prášok

Ahoj

O svoju pleť sa musíme starať v každom veku, ak ju chceme mať krásnu i bez make-upu.
No a základom je jej čistenie, pleť nestačí dôkladne vyčistiť len večer, ale i ráno, kedy odumreté bunky odstránime a my vstúpime do nového dňa zo žiarivou pleťou, ktorá naozaj dýcha.
Väčšinou som na čistenie pleti používala peeling, no ten sa neodporúča a ani z vlastnej skúsenosti nie je dobré používať ho denne, pleť presuší a následne sa začne viac mastiť, tým pádom ju uvedieme do istej nerovnováhy.
Preto som peeling používala maximálne dva krát do týždňa a bežne som si ráno a večer pleť prečistila tonikom, no to má väčšinou tendenciu pleť taktiež presúšať a mala som pocit nedostatočného prečistenia pleti.
Takže som bola rada keď sa ku mne dostal produkt úplne iného charakteru.
V dnešnom článku Vám popíšem moju skúsenosť s revitalizačným čistiacim práškom na tvár od kozmetickej značky Jafra ktorá je u nás ešte stále pomerne málo známa, čo je škoda.
Čo ten revitalizačný prášok vlastne je a čo obsahuje ?
Revitalizačný čistiaci prášok na tvár je produkt, ktorý Vám nahradí peeling a bežné denné čistenie pleti po odlíčení, používa sa najlepšie ráno a večer.
Má jemne exfoliačný účinok, čistí, osviežuje a hlavne revitalizuje pleť.
V popise sa uvádza aj zjemnenie pleti, zjednotenie tónu pleti.
Obsahuje zaujímavé ingrediencie ako : 

- prášok z perál 
obsahuje aminokyseliny a vápnik, pre rovnomerný odtieň pleti a štruktúru produktu

- sorbitol
zvlhčujúca zložka, ktorá predchádza presušeniu pleti a udržiava stálu vlhkosť pleti

- šťava z listov Aloe Vera
regeneračné účinky, zmierňuje podráždenie pleti

- výťažok z hnedých morských rias
bohatý na minerály, vyživuje pokožku a udržuje jej vlhkosť

- aluminum starch octenylsuccinate
zabezpečuje pleti jemnosť a hodvábnosť, eliminuje nadbytočný kožný maz

- sodium cocoyl isethionate
získaný z kokosového oleja, jemne čistí pleť

Tento produkt dôkladne ale jemne čistí pleť do hĺbky, odstraňuje dokonca i make-up, odumreté kožné bunky a nečistoty, pleť by mala byť po jeho použití oživená a rozjasnená, zásobuje pleť vlhkosťou a zabraňuje jej strate, upokojuje pleť, zjednocuje tón pleti pri pravidelnom a dlhodobejšom používaní, je bez obsahu olejov, nie je testovaný na zvieratách a je klinicky a dermatologicky testovaný.

Moja skúsenosť s produktom je pozitívna.
Produkt sa mi najskôr zdal nepraktický, teda aspoň to že si mám do rúk nasypať akýsi prášok a ten potom s použitím vody medzi dlaňami rozmeniť.
No už pri treťom použití mi toto aplikovanie prišlo celkom prirodzené a dalo sa na to zvyknúť.
Krúživými pohybmi som rozmenenú zmes nanášala na tvár krk a občas i na dekolt.
Na moje počudovanie, ani moju suchú pleť nepodráždil a ani nepresušil, pleť nebola po jeho použití nejak extra hydratovaná, ale na to už slúžia krémy ktoré si po čistení nanášame, no nebola ani suchá a nemala som nepríjemný ťahavý pocit, zato pocit čistej pleti, ten som mala.
Pri pravidelnejšom používaní je vidieť nejaký ten rozdiel v tóne pleti, jemné fliačiky sú akoby jemnejšie a pleť je naozaj prečistená, netvoria sa čierne bodky a myslím si že je ako dobrá prevencia pred vznikom akné, ktoré spôsobuje často krát hlavne upchávanie pórov nečistotami.
Pleť nie je po jeho použití začervenaná ani podráždená.
Na dotyk je pleť jemná, hebká a vláčna.
Pleť je akoby naozaj zrevitalizovaná, čomu nasvedčuje už samotný názov produktu.
Jedno balenie vydrží i pri poctivom pravidelnom používaní dva krát denne zhruba pol roka, čo je skvelé.
Je bez parfumácie takže je vhodný i pre citlivú pleť, suchú pleť či pleť trpiacu alergiami.
Cena produktu je 18 Eur.
Obsah balenia : 75 g .


Dočítania čoskoro
Meggi

štvrtok 14. apríla 2016

Oriflame krásne vlasy a dokonalá pleť

Ahoj

Po blogerskej pauzičke Vám prinášam nový článok, ktorý tentokrát venujem kozmetike značky Oriflame. 
Nebudem písať žiadne "majonézy" okolo ale prejdem rovno k tomu, čo Vás iste najviac zaujíma a to sú produkty samotné.

Z nadpisu ste si iste domysleli že dnes Vám ukážem produkty na vlasy a pleť.
Začnem vlasovou kozmetikou, ktorá je v Oriflame pomerne novinkou, sú to produkty rady ELEO ktoré obsahujú vzácne, vyživujúce a skrášľujúce oleje.
Ako to teda funguje?
Eleo je zmesou arganového a ružového oleja, výťažku z bodliaka a vitamínu F, ktorá vyživuje a regeneruje vlasy do hĺbky.
Produkty majú neodmysliteľnú vôňu, ktorá pravdu povediac k produktom tohto druhu nepochybne patrí a je pre ne typická. V ponuke je kompletná rada vlasovej starostlivosti a produkty sú vhodné pre všetky typy vlasov a vlasovej pokožky.
K zakúpeniu teda nájdete šampón, kondicionér, masku a dva druhy olejov na vlasy.
Moje vlasy sú jemné a lámu sa, preto som tento šampón považovala za správnu voľbu a nemýlila som sa. Počas nanášania vznikne bohatá pena a vlasy dokonale umyje už po prvom použití i keď ja vždy vlasy umývam dva krát.
Po vysušení sú vlasy jemné, vitálne a pôsobia zdravo, plus krásne voňajú.
Pri pravidelnom používaní je vidieť zmena k lepšiemu.
V kombinácií s kondicionérom alebo maskou budú badať i tie najviac zničené vlasy rozdiel k lepšiemu.
Pred použitím féna alebo iných pomocníkov odporúčam používať i olej z tejto rady ktorý zabráni strate vlhkosti a nadmernému presušeniu vlasu.
Cena šampónu je okolo 5 Eur.

Produkty na pleť budú z dekoratívnej rady, mojej obľúbenej, Giordani Gold.
Produkt, ktorý mnoho z nás ráno vynecháva, no dokáže urobiť hotové zázraky a následne stačí naniesť naozaj jemný, tónovací alebo krycí krém, áno ide o podkladovú bázu, ktorú priznávam sa i ja sama nepoužívam až tak často, respektíve používam ju iba ak potrebujem aby môj make-up vydržal celý deň alebo celú noc bezchybní a pleť bola ešte o čosi dokonalejšia.
Oriflame predstavil novú posilu, nie je to klasická podkladová báza, ide o zdokonaľujúci podkladový krém, jeho úlohou je pleť pripraviť na nanesenie make-upu, zdokonaliť vzhľad pleti, predĺžiť trvácnosť make-upu, vyhladiť pleť, minimalizovať viditeľnosť pórov, zjemniť mimické vrásky a pleť celkovo rozžiariť.
Navyše je obohatený o výťažok z orchidey, ktorý pleť povzbudí a vzpruží ju.
Mne osobne sadla doposiaľ iba báza Giordani Gold, ktorú som vždy rada používala, no ako som vyskúšala tento podkladový krém, mám nového favorita.
Pleť zhydratuje a okamžite ju dostane do formy, s make-upom krásne splynie a nevytvára počas nanášania make-upu hrudky, pri používaní dokonca môžem vynechať i bežný denný krém, nakoľko už samotný podkladový krém Giordani Gold pleti poskytne všetko čo potrebuje.
Make-up drží na pleti dlhšie, nezlieza do vrások, pleť je vypnutá a pôsobí zdravším a mladším dojmom.
Je vhodný pre zmiešanú a suchú pleť, no nemal by robiť problémy ani mastnejšej pleti.
Vrelo odporúčam, cena v akcií je približne 10 Eur za balenie 30 ml.
Mimochodom balenie je vkusné s pumpičkou ako to máme my ženy radi.

No a pre tie ktoré neobľubujú klasický tekutý make-up, alebo máte naozaj mastnú pleť a chcete pôsobiť čo najprirodzenejšie je tu ďalšia novinka z rady Giordani Gold a to Kompaktný púder s minerálmi ktorý pleť zanechá jemnú, bez efektu masky alebo bez typického púdrového efektu, ktorý vyzerá akoby ste bola posypaná múkou.
Je bez parfumácie takže pleť zbytočne nepresušuje.
V ponuke sú tri farebné odtiene a na svoje si prídu aj bleduľky ako ja pri odtieni Translucent, ktorý je naozaj bledučký, čo uvidíte aj nižšie na fotkách.
Minerály obsiahnuté v púdri pleť zjemnia a dodajú jej prirodzený zdravý vzhľad.
Ja osobne používam tento púder aj ako fixátor make-upu, prípadne si ho nanášam na t-zónu ráno pri líčení, aby sa neskôr t-zóna neleskla a bola počas celého dňa matná.
Samozrejme na bežný deň ho môžte použiť i ako náhradu make-upu, nakoľko má slušnú kryciu schopnosť a vydrží na pleti počas celého dňa bez potreby nejakého poriadneho prepudrovania.
Má krásne, sofistikované balenie, ktoré pôsobí naozaj luxusne, v balení je aj hubka na nanášanie ktorá je kvalitná a na prepudrovanie postačí, samozrejmosťou je aj zrkadielko.
Cena sa pohybuje okolo 17 Eur.

Pár fotečiek pre Vás :






















Dočítania čoskoro
Meggi