Domácnosť a bývanie

utorok 11. novembra 2014

Téma obočie

Ahoj

Rozhodla som sa , že napíšem jeden článok , ktorý nebude recenziou na nejaký produkt , ktorý používam alebo tutoriál na líčenie , alebo niečo z môjho šatníka .
Tentokrát to bude článok na tému .

Prvá téma , ktorej venujem článok , bude obočie .

V tejto dobe pekné obočie znamená mať krásne , husté , nevytrhané obočie .
No často krát sa stretávam po meste s babami , ktoré majú to obočie teda riadne " dogabané " až komické.
Neviem a nechápem ako si môžu to obočie teda takto " upraviť " . Medzi obľúbené patrí buď to , začínajúce obočie niekde v polovičke oka , končiace niekde v polovičke oka , oblúk vyvýšený dohora alá som naozaj prekvapená ( týmto tvarom asi chcú obočie alebo teda oko nejak otvoriť , ale ak Váš tvar nieje od prírody taký ten vyšší a Vy si ho tak vytrháte a potom dokreslíte , naozaj to nevyzerá tak ako by ste možno chceli  pôvodne ) . 
Medzi obľúbené hlavne v mojom okolí patrí aj tetované obočie, čo už ako naozaj je podľa mňa nepekné , hlavne keď je vytetované čierno čiernou a už od pravej zákruty, 2km pred Vami svieti na tvári precízne vytetované čierne obočie . 

Okey , ale nechádžem všetky ženy , baby do jedného vrecka.
Ono možno to obočie nemajú naschvál tak komicky dokreslené , vytrhané , vytetované . 
Možno sa pokúšali obočie nejak vytvarovať doma a chceli aby to vyzeralo len viac žensky a upravene , no nejak sa nepovedlo a teraz už musia pracovať s tým čo majú a čakať kým im jak tak dorastie . 

No aj tak , neviem či dnešné mladé slečny neregistrujú oblasť krásy , módy a podobne , alebo nečítajú nejaký magazín pre ženy (EMMA ,EVA ) , alebo proste sledujú reklamy v telke , kde naozaj top svetové modelky nemajú nikdy vytrhané a dokreslené obočie , pretože by ste ich v tej telke , časopise a pod. asi neuvideli . Možno si poviete , noačo ja nechcem byť modelka , fajn , nemusíte chcieť byť modelkou ale vyzerať pekne chce hádam každá a to s tenkým , vytrhaným a tvarovo rozprávkovým, nakreslením obočím skratka nejde .

Ja týmto článok nechcem nikoho uraziť , ani sa hrať na nejakú vrcholovú beauty poradkyňu , ale je to môj postreh z ulíc , ktorý by sme podľa mňa mohli odstrániť aby sme boli ešte krajšie ako od prírody my slovenky už sme :) 

Netvrdím ani to , že si máte obočie nechať nejak zrásť a chĺpky beťárčiť kade tade po čele , len proste nenechávajme z neho na tej tvári len čiarku , ktorú potom treba kadejak dokreslovať a tetovať a neviem čo ešte .  Hlavne sa držte svojho tvaru , verte tomu že Váš tvar ktorý máte od prírody Vám sedí najlepšie a žiadne oblúky , alebo ostré hrany na začiatku obočia nebudú ladiť tak k Vašej tvári akoby mali . 
Proste len udržujte to čo máte , dajte preč chĺpky ktoré sú niekde pomimo a bude to skvelé .

Navyše , ušetríte veľa , veľa času pri rannom líčení :)

Moje obočie , si síce v tom mladom veku prešlo jedným takým väčším vytrhávaním , a dosiahla som taký tenký tvar , lebo som si myslela že to bude krajšie , budem viac ženskejšia a tak nejak , no nestalo sa. 
Pri pohľade do zrkadla som to oľutovala a čakala som kým mi obočie dorastie .
Teraz už robím len to čo radím vyššie , vytrhám to čo je niekde pomimo a je to .

Samozrejme nejaké to decentné dofarbenie tieňom alebo ceruzkou , pri nejakom líčení na večer a podobne vôbec nekritizujem , pretože ak to nieje nejak vyditelne dokreslené , len si obočie zvýrazníme aby viac vyniklo môže to byť veľmi pekné a môže Vás to aj neuveriteľne rozžiariť a zvýrazniť . 


Prečo je obočie tak dôležité ?

Odpoveď je jednoduchá .
Obočie dotvára tvar oka a dokáže krásne zvýrazniť Váš pohľad a celkový dojem z tváre .
Dotvára aj črty tváre , ktoré zaiste lepšie vyzerajú s obočím ako bez neho .


Áno , možno si poviete že veď to obočie je super .
No ja to poviem inak , áno je pekne dokreslené .
Teraz si to obočie predstavte bez toho že je celé dokreslené a slečna vstane odmaľovaná , nuuuuž neviem či to je v takom prípade pekné obočie .
Navyše , ak ste si všimli , takto ostro dokreslené obočie zakončené navyše tým úzkym chvostíkom nemá žiadna modelka napríklad Victoria Secret :)
A predsa si chceme brať príklad od žien z ktorých padá celý svet do kolien , no nie ?


Cara Delevinge
Modelka , módna ikona , ktorá v poslednej dobe valcuje jednu prehliadku za druhou , kampane pre najlepšie módne značky fotí už tak nejak pravidelne a aj keď nepatrí medzi modelky s ideálnou výškou , stala sa jednoz z Top modeliek .
Hádajte , prečo asi ?
Tie ktoré si myslíte , že je to kôli jej krásnym modrým očiam , omyl, je to jej bujným , nevytrhaným , netetovaným obočím , ktoré si zaľúbili všetci uznávaný módny návrhari .
Proste ho stačí rozčesať , trošku dofarbiť aby bolo ešte viac výrazné tieňom a prejsť priesvitným gélom na obočie a je to , Cara valcuje všade kam dôjde , dokonca aj keď si s ním neurobí nič , pretože obočie je natoľko výrazné že tvári dodá potrebné črty a prehĺby pohľad a tak zvýrazní aj jej modré okále :)



Tak čo slečny , dámy , aké obočie nosíte nad očami Vy ?
Alebo po akom obočí túžite ?

Iste nechajte koment ak Vás téma zaujala .
A ešte raz , nikoho neurážam , koniec koncov obočie máte na tvári Vy a ak Vám sa páči iný tvar tak ho noste !
Verím že každá žena si nájde aj po sérii pokus , omyl ten správny tvar obočia :)

Dočítania nabudúce
Meggi













Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára